Směs na chléb rustikální 500g

Neobsahuje lepek

Směs na chléb rustikální pro přípravu výborného a zdravého bezlepkového chleba. S lněnou a jablečnou vlákninou. Bez mléka, barviv, aromat a konzervantů.

Dostupnost: Skladem
Výrobce: Nominal
Kategorie: Bez lepku a s chutí!
Expedice: Skladem

51 Kč

Cena bez DPH: 46,36 Kč
Stará cena: 58 Kč
Ušetříte: 7 Kč, 12%
DOPRAVA již od 58,- Kč

Směs na chléb rustikální 500g od Nominalu z řady Pro zdraví... vystačí na zhruba jednokilogramový bochník chleba. Směs na rustikální chléb splňuje náročné požadavky diety bezlepkové i diabetické. S vysokým obsahem lněné a jablečné vlákniny a velmi příznivým glykemickým indexem splňuje veškeré požadavky na zdravé a chutné jídlo zároveň. Obsah lepku je nižší než 20 mg na 1Kg výrobku (chleba). Chléb je možné připravit v domácí pekárně i v troubě. Při zadělávání těsta můžeme chléb vylepšit přídavkem rozličných semínek - lněná, sezamová, z dýně; přidaná slunečnicová semínka budou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. Doslova k nakousnutí! Před přípravou chleba si nachystáme suroviny:

- 500g směsi na chléb (rustikální)
- 20 ml oleje
- 475 ml vlažné vody
- 15 g čerstvého droždí (nebo 5g sušeného)

Příprava chleba v domácí pekárně: Nejprve do pečící nádoby nalijeme olej (20ml) a vlažnou vodu (500ml), rozdrobíme čerstvé droždí (13g) a vsypeme směs na rustikální chléb (500g). Necháme pekárnu pracovat podle zvoleného programu. Během prvních minut míchání je dobré shrnout suroviny ulpělé na stěnách měkkou stěrkou. Podle typu pekárny a délky zvoleného programu můžeme upravit teplotu vody a množství droždí: jestliže nám vyšel z pekárny chléb propadlý a překynutý, má větší nerovnoměrné póry ve střídce, snížíme dávku droždí nebo použijeme chladnější vodu. Je-li chléb naopak nedokynutý, s hustší strukturou a případnými prasklinami na povrchu, použijeme více kvasnic nebo teplejší vodu. Chléb po upečení ihned vyklopíme, krájíme až po vychladnutí.

Příprava chleba v klasické troubě: Všechny výše uvedené suroviny smícháme najednou a důkladně prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme cca 5 minut odpočinout. Můžeme tvarovat lehce naolejovanými dlaněmi a podsypávat hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček chleba můžeme posypat směsí semínek (len, chia, slunečnice, dýně,...). Těsto vložíme do důkladně vymazané formy. Chlebovou formu plníme do cca 3/5, necháme kynout při teplotě 35°C cca 60 min., chráníme před okoráním utěrkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při nejprve 200°C, poté snížíme na 180°C, 50 - 60 minut (volíme spodní a horní ohřev). Pokud se zdá, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Rustikální kostky připravíme tak, žetěsto dlaněmi roztlačíme na 2 - 3 cm silnou vrstvu a rozkrájíme na obdélníčky velikosti přibližně 10x15 cm. Případně posypeme semínky. Položíme na plech a necháme asi 40 minut kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 minut. Slunečnicové bulky: vytvarujeme asi 100 g kuličky, obalíme ve slunečnicových semínkách a uložíme na plech na pečící papír. Necháme kynout asi 40 min., chraníme utěrkou před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.

Složení: jáhlová mouka, lupinová mouka, deproteinovaný pšeničný škrob, bramborové vločky, lněná a jablečná vláknina, jablkový prášek, cukr, sůl, chlebové koření, zahušťovadlo: guarová mouka.

Výživové hodnoty ve 100g směsi:
energie 1448 kj / 343 kcl
tuky 1,7g (z toho nasycené MK 0,4g)
sacharidy 71g (z toho cukry 3,7g)
vláknina 8,2g
bílkoviny 6,6g
sůl 2g

Kontaktní formulář

* Povinné údaje


Vložit nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s našim používáním souborů cookies. Souhlasím