Green Apotheke Quinoa červená 250g

Neobsahuje lepek

Green Apotheke červená qiunoa je přirozeně bezlepková alternativa obilovin s vysoou nutriční hodnotou pro snadnou a rychou úpravu a všestranné použití.

Dostupnost: skladem
Výrobce: Mediate s.r.o., Dolní Libchavy
Kategorie: Hubnutí bez námahy
Bez lepku a s chutí!
Expedice: Expedice do 48 hodin

54 Kč

Cena bez DPH: 46,96 Kč
Stará cena: 59 Kč
Ušetříte: 5 Kč, 8%
DOPRAVA již od 58,- Kč

Quinoa je alternativa obilovin nejen pro bezlepkovou dietu s vlastnostmi podobnými rýži, avšak s všestrannějším použitím. Červená quinoa se zpracovává a používá podobně jako bílá, v uvařeném stavu přitom zůstává déle křupavější, protože je o něco pevnější. Zůstává tak déle zrnitá a lépe se hodí jako příloha. Je možné ji samozřjmě také zapékat s masem nebo zeleninou, případně použít jako základ salátů, nejen zeleninových. Quinoa je potravina neutrální chuti a příjemné struktury, rychle a snadno se upravuje a je mnohostranně použitelná ve studené i teplé kuchyni.

Merlík chilský (Chenopodium quinoa) z čeledi laskavcovitých je v Latinské Americe po tisíce let pěstovaná obilovina; staří Inkové ji dokonce považovali za posvátnou. Listy se používají do salátů během celého růstu rostliny, nejdůležitější pro zpracování jsou zralá semena. Obsahují řadu vitaminů, zejména skupiny B, vitaminy E a C a množství esenciálních bílkovin. Mouka z merlíku chilskéhoneobsahuje lepek, proto je vhodná pro nemocné s celiakií. Používají se k přípravě kaší, výrobě cereálií, zahušťování polévek a omáček. Z mouky z nich umleté se připravuje pečivo, chleba, sušenky, někdy ve směsi s moukou kukuřičnou nebo pšeničnou. Z dobře vyzrálých semen se také vyrábí pálenka zvaná "chica". V současné době je merlík chilský velmi ceněn pro své vysoké nutriční hodnoty s vysokým podílem bílkovin, je zařazen mezi plodiny programu Fair Trade garantující spravedlivou cenu pokrývající náklady na produkci a živoní potřeby.

Dávkování a použití: Podle vlastní chuti a potřeby. Pro přípravu studené i teple kuchyně. Neobsahuje lepek. Před samotnou přípravou je dobré semínka propláchnout vroucí vodou. Na šálek quinoy přidáme dva šálky vody a vaříme přibližně 15 minut. Pěnu je dobré během vaření sbírat. Správně připravená quinoa je nadýchaná, lehká, jemná, s lehce oříškovou příchutí.

Kontaktní formulář

* Povinné údaje


Vložit nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s našim používáním souborů cookies. Souhlasím